Nikdy jsem neprožila orgasmus - Pomůže sex koučink?

Dobrý den,

jmenuji se Markéta, je mi 33 let a mám dvě děti (2, 4). S manželem jsme již 15 let a já mu stále v podvědomí dávala vinu za svůj NEorgasmus. Až teprve nedávno jsem si uvědomila, že problém bude nejspíš ve mně. V uplynulém půlroce jsem vyzkoušela dva jiné partnery s příležitostným sexem (s tím, že dle výpovědí okolí to jsou kvalitní milenci) a NIC.

Mám problém nejen s orgasmem, ale i s nedostatečným zvlhčením při pohlavním styku.

Již jsem na internetu přečetla spoustu rad a dokonce mě moje gynekoložka poslala k sexuologovi (návštěvu jsem zatím kvůli mé vytíženosti s dětmi a prací nezvládla). Napadlo mě, zda-li by jste mi nějak nemohla poradit vy. Koukala jsem, že máte i poradenství přes Skype, což by mi vyloženě vyhovovalo.

Myslím si, jestli to nebude mít nějakou souvislost s mou psychikou. Občas (tak jednou do měsíce) mívám takové stavy, že jsem nervově unavená, motá se mi hlava a najednou z ničeho nic je VŠECHNO problém. Jinak jsem velmi, až přespříliš aktivní, stále něco vymýšlím, mám při mateřské dvě zaměstnání, spoustu aktivit, ale jednou na čas to na mě přijde a je konec.

Svým problémům dávám původ právě ze své přemíry aktivit, ale napadlo mě, zda-li to nemůže být tím, že nemívám orgasmus, takže se z těla nevyplaví to potřebné a potom se tím \"dusím\". Je to těžké, vůbec tomu nerozumím. Sex mám ráda, ráda flirtuji s cizími muži, ale teď už mám strach. Nejen, že k orgasmu nedošlo ani s jedním, ale už o mě nemají ani zájem a když se o tom bavíme, pravdu neřeknou. Nejspíš z loajality. taky jsem se dočetla, že nějaké procento žen v životě nemůžou mít orgasmus vůbec. Jak zjistím, že mezi ně patřím či ne?

Když pročítám články s pocity při milování a pocity při orgasmu, vůbec si nejsem vědoma, zda-li jsem někdy orgasmus vůbec měla. Sama jsem si zkoušela orgasmus dělat také, ale bez úspěchu. Je mi to moc příjemné, ale trvá to nekonečně dlouho, žádný cíl se nedostaví a pak už mě to přestane bavit.

Myslíte, že by jste mi dokázala nějak poradit? Nebo se mám obrátit na sexuologa? Děkuji mnohokráte za Váš názor, popřípadě nabídku Skype konverzace.

 

Julie_Gaia_sex_kouc_poradna

Dobrý den, Markéto,

často pracuji se ženami, které nemají historii manuální stimulace. To znamená, že od dětství nepoužívají ruku a nějakou formu doteků na klitorisu při masturbaci. Z mé zkušenosti tyto ženy jen velmi obtížně dosahují přes veškeré pokusy v dospělosti orgasmu právě pouze ruční stimulací. Je to většinou přesně tak, jak popisujete. Trvá to příliš dlouho a i když je to příjemné, tak z toho většinou žádný orgasmus nevypadne.

Se ženami ve vaší situaci většinou absolvujeme následující kroky v rámci jejich rozvoje.

Krok 1 - Naučte se svou anatomii

K tomu můžete využít mé první DVD ve 2DVD Cesta k ženskému orgasmu (více zde). Druhou variantou je přijít na náš kurz Orgasmická žena (více ZDE), který je základním kurzem pro všechny ženy i odbornice z lékařských a dalších oborů, které přicházejí proto, že tyto informace nejsou v naší společnosti příliš dostupné. Aletrnativně si můžete zakoupit knihu Opojný orgasmus od Vivienne Cass. I tam si můžete nastudovat svou intimní anatomii.

Další kroky uvedu stručně, abyste měla alespoň rámcovou představu o možnostech koučování.

Krok 2 - Naučte se vytvářet vzrušení

Krok 3 - Naučte se uvolnění a ztrátě kontroly

Krok 4 - Naučte se rozpoznávat orgasmus

Krok 5 - Naučte se zintenzivňovat orgasmus

Krok 6 - Naučte se sdílet orgasmus s partnerem

Krok 7 - Naučte se integrovat orgasmus do společných aktivit s partnerem

Tento program pomáhá velikému procentu žen, které ke mě přicházejí a jsou mezi nimi i ty, které mají od lékaře diagnózu anorgasmie.

Některé ženy absolvují pouze první 4 kroky a jsou spokojené, mnoho dalších pokračuje ve svém rozvoji časem i dál. Ženám obecně pomáhá mít představu toho, co všechno dalšího je ještě možné.

Skype koučink je při řešení většiny záležitostí fajn a chápu, že je pro vás i z časových důvodů nejlepší. Je ale možné, že v některých případech bude třeba absolvovat osobní sezení.

Pokud se budete chtít dohodnout na úvodním skype sezení, dejte mi vědět, jaký čas a které dny vám nejvíce vyhovují. Formulář pro úvodní sezení naleznete ZDE.

Příjemné dny,

Gaia