Učím se doma podle videa

14.jpg

Dobrý den,

po našem společném sezení sex koučinku jsem si zakoupila vámi doporučovanou „skleněnku“ a chtěla jsem se zeptat na něco, co se mi stalo při jejím prvním použití. Nejsem si jistá, ale asi jsem zažila mokré orgasmy?

Cca po půlhodině hraní si střídavě se skleněnkou a takovým tím vibrujícím (do tvaru labuťě) zahnutým vibrátorem (Delight nebo tak nějak), kdy jsem si stimulovala střídavě klitoris zvenku a bod G zevnitř, jsem začala mít dojem, že nějak moc vlhnu. Zjistila jsem, že při rychlejších pohybech uvnitř tou skleněnkou úplně teču. Při změně polohy (v sedu) jsem dokonce stříkala proudem jako kdybych čůrala. Šla ze mě průsvitná teplá tekutina (myslím, že to nebyla moč, protože nebylo nic cítit). Pocity jsem měla velmi příjemné, trochu jako nutkání při čúrání. Dokonce jsem zkoušela jít na záchod, ale nechtělo se mi.

Myslíte, že to mohl být mokrý orgasmus? Šlo toho ze mě hodně, ale nepociťovala jsem nijak zvlášť, že bych měla nějaké stahy pochvy nebo že bych se třepala (tak si totiž představuji "pořádný" orgasmus)...
Děkuji za názor. Už se těším, jak budu s hraním dále pokračovat (sama a snad i s  partnerem).

Klára

 

Dobrý den, Kláro,

ano, tomu, co jste prožila, se říká ženská ejakulace. Ne vždy je spojená s orgasmem tak jak ho známe třeba při klitoridální stimulaci. To znamená, že my ženy často ejakulujeme mimo orgasmus, před ním, po něm a ano...někdy také přímo při orgasmu. Pokud by to byl genitální orgasmus, cítila byste potom ty klasické stahy pochvy. Více se můžete dovědět v kurzu G-bod, který bude probíhat 29. 9. v Praze. Mám velikou radost :-).
Gaia

 

Dobrý den, ještě jednou, děkuji za odpověď.
Zkoušeli jsme to znovu s partnerem a funguje to :-) jsem za skleněnku ráda!

Ještě mám dotaz k tomu Vašemu videu Cesta k ženskému orgasmu. Říkáte tam, že je lepší uvolnit při orgasmu svaly. Zjistila jsem, že při orgasmu, který dosahuji při masturbaci, však potřebuji mít svaly napjaté a zadržuji dech. Mám se tedy snažit tento "zlozvyk" odstranit?

Dá se nějak zcitlivět klitoris? Zkoušela jsem stimulaci podle videa (kroužit, ze strany na stranu apod.), přímá stimulace apod., ale skoro nic přitom necítím... zabírá pouze můj osvědčený způsob, tj kroužení a poťukávání zboku u stydké kosti.

Děkuji, Klára

 

Dobrý den, Kláro,

ve skutečnosti s nejedná o „zlozvyk“, ale spíše o váš stereotyp orgasmu. Nejde o to, zda máte svaly zatnuté či uvolněné. Každá žena má nějaký průběh orgasmu. Jde spíše o to, co si uvědomujete před orgasmem a jak moc to můžete v průběhu vysokého vzrušení ovlivnit.

Často totiž napětí svalů pánevního dna u žen při vysokém vzrušení bývá automatické, ženy si ho neuvědomují. A díky tomu tak "protéká" danou oblastí mnohem méně vzrušení a zajímavých podnětů, které přispívají k pestrosti našich prožitků. Pokud jste si uvědomila, že držíte svaly dlohou dobu v napětí než vyvrcholíte, jste na správné cestě.

Zkuste třeba experimentovat více se strřídáním zatnutí a uvolnění svalů pánevního dna ve fázích vysokého vzrušení. Také můžete více kombinovat stahy pánevního dna s dechem podle videa. Uvidíte, co vám to přinese nového. Můžete také navštívit náš kurz Orgasmická žena, kde se dovíte mnohem více právě o těchto tématech.

Co se týče klitorisu, každá žena má na na svém žaludu poštěváčku specifické místo, které je "právě to nejlepší" a vyžaduje řekla bych až precizně specifický typ stimulace. Bez ohledu na to, jak moc si muži myslí, že většině z nás  to jde jedním zaručeně odzkoušeným a u předchozích partnerek fungujícím způsobem. :-).

Můžete zkusit na klitorisu i v jeho okolí přidávat další pohyby, vydžet u každého alespoň 5 minut a používat lubrikant, který nevysychá a neruší vás během masáže. Na vnější genitálie (okolí klitorisu a vulvu) je nejlepší některý z přírodních olejů či silikonový olej. Zcitlivění nejde hned, chvilku trvá období, kdy máte pocit, že „nic necítíte“. Ale časem začnete vnímat více. To znamená, že si budete moci časem více užívat potěšení z doteků na nových místech a váš prožitek vzrušení bude komplexnější. S největší pravděpodobností k orgasmu ale povede ten váš osvědčený způsob stimulace.
Gaia